همه ما گودی کمر داریم و امری طبیعی است، ولی اگر این گودی از حد مشخصی بیشتر شود، مشکل زا می شود که در علم پزشکی به آن "هیپرلوردوز" (hyperlordosis) یا گودی بیش از حد کمر می گویند.
خداوند در طول ستون فقرات ما چهار انحنا قرار داده است:
یک انحنا در گردن که آن هم مانند انحنای کمر حالت تورفتگی دارد.
یکی در ناحیه پشت که به بیرون تحدب پیدا میکند. یکی در ناحیه کمر و سرانجام در ناحیه دنبالچه که انحنا به سمت جلو دیده میشود.
تکرار این فرورفتگی ها و بیرون آمدن های ستون فقرات به طور یکی در میان، باعث می شود تا بتوانیم نیروی بیشتری را تحمل کنیم.
اگر ستون فقرات ما مانند یک میله صاف بود، با کوچکترین فعالیتی استخوانهایمان به شدت تحت فشار قرار میگرفتند و دچار کمردرد میشدیم.
علل گودی بیش از اندازه کمر
یکی از دلایل شایع هیپرلوردوز، قوز پشت است، یعنی ستون فقرات برای جبران این قوز دچار هیپرلوردوز میشود.
مورد شایع دیگر در دختران نوجوانی دیده میشود که در آستانه بلوغ هستند و به دلیل شرم و حیایی که از رشد سینههای خود دارند، مدام قوز میکنند و این باعث تشدید گودی کمر میشود.
بعضی افراد هم در ناحیه لگن خود یک مشکل آناتومیک دارند که زاویه اتصال اندام تحتانی به لگنشان طبیعی نیست که با گودی بیش از اندازه کمر جبران میشود.
دررفتگی مادرزادی لگن هم میتواند گودی کمر را به دنبال داشته باشد.
لغزندگی مهرههای کمری به روی هم و کوتاهی تاندون آشیل پا هم از علل دیگر گودی کمر بیش از اندازه هستند. وقتی تاندون آشیل پای یک فرد کمی کوتاه باشد، موقع راه رفتن بیشتر روی پنجه پا راه میرود. به این افراد، پنجهرو میگوییم. در این حالت، اندام تحتانی به سمت جلو تمایل پیدا میکند و برای جبران آن در ناحیه کمر، گودی افزایش پیدا میکند.
گودی بیش از حد کمر میتواند قوز پشت و به دنبال آن افزایش فرورفتگی ستون فقرات گردنی و آسیب همه این ها را در پی داشته باشد
روش های تشخیص هیپرلوردوز
روشهای گوناگونی را در معاینات بدنی یا توسط عکسبرداری میتوان بهکار گرفت. اما شایعترین روش این است که پزشک از بیمار میخواهد تا صاف بایستد، در حالی که دو دست او آویزان باشد. در این حالت، اگر یک شاقول را از کنار سوراخ خارجی گوش او رها کند، در حالت طبیعی باید از کنار برجستگی استخوان ران بگذرد. اما در حالتی که فرد هیپرلوردوز دارد، نخ شاقول جلوی این برجستگی قرار میگیرد. معمولا گودی کمر 45 تا 50 درجه را طبیعی در نظر میگیریم.
البته با استفاده از عکس ایستاده ی ستون فقرات هم میتوان میزان گودی کمر را اندازه گرفت.
مشکلات ناشی از گودی بیش از حد کمر
گودی بیش از حد کمر میتواند قوز پشت و به دنبال آن افزایش فرورفتگی ستون فقرات گردنی و آسیب همه این ها را در پی داشته باشد.
از طرف دیگر، به دلیل عدم توازن در تقسیم وزن، استخوان لگن تحت فشار قرار میگیرد.
به هم خوردن تعادل و کشیدگی عضلات محافظتکننده ستون فقرات نیز کمردردهای کششی در پی خواهد داشت.
گودی بیش از حد کمر در خانم ها شایع تر است
به علت این که قوز پشتی و ناهنجاریهای ستون فقرات در خانمها بیشتر دیده میشود، گودی بیش از حد کمر هم در آنها نسبتا بیشتر است. خانمها در سنین پایینتری دوره رشد ناگهانی بلوغ خود را طی میکنند و همین امر شاید علت بالاتر بودن ناهنجاریهای عضلانی اسکلتی در آنها باشد.
استفاده از کفشهای پاشنه بلند مهم ترین عامل ابتلا به گودی بیش از حد کمر در خانم ها است. نمیتوان گفت که خانم ها کفش پاشنه بلند نپوشند، اما حداقل کفش پاشنه بلندی را بپوشند که بیشتر از 5 سانتیمتر پاشنه نداشته باشد. علاوه بر این، حتما باید پاشنه کفش، پهن و لژدار باشد.
بارداری در زنان، یکی از عوامل ابتلا به گودی کمر در آنها است. در دوران بارداری شکم به سمت جلو آمده و عضله آن شل میشود. از آن پس مادر باید تا دو سال به کودک خود شیر بدهد که عدم شیردهی صحیح به کودک هم یکی دیگر از عوامل ابتلا به گودی کمر در زنان به شمار میرود.
به مادرانی که کودک شیرخوار دارند، توصیه میشود هنگام شیردهی بالشی را روی پای خود قرار دهند و کودک خود را روی آن قرار داده سپس شیر دهند. همچنین در بعضی از فواصل به حالت خوابیده به کودک خود شیر دهند
فکر میکنید روانشناسی فقط برای دانش آموزان، دانشگاهیان و درمانگران است؟ اشتباه میکنید. از آنجا که روانشناسی موضوعی هم کاربردی و هم تئوریک است، از آن میتوان به طرق مختلف استفاده کرد. با اینکه تحقیقات انجام گرفته در این زمینه برای خوانندگان عمومی سنگین است اما نتایج این آزمایشات و تحقیقات میتواند کاربرد مهمی در زندگی روزمره ما داشته باشد. از اینرو در زیر به ۱۰ مورد از مهمترین کاربردهای روانشناسی در زندگی اشاره میکنیم.
1. انگیزه پیدا کنید
هدفتان چه ترک کردن سیگار باشد، چه کم کردن وزن یا یاد گرفتن یک زبان جدید، روانشناسی درسهای زیادی برای ایجاد انگیزه دارد. برای بالا بردن سطح انگیزه تان برای انجام یک کار، از نکات زیر که از تحقیقات انجام گرفته در روانشناسی آموزشی و شناختی به دست آمده است استفاده کنید.
- برای بالا نگه داشتن سطح علاقه تان، با عناصر جدیدی آشنا شوید.
- برای جلوگیری از خستگی و یکنواختی، تکرار و تناوب کار را تغییر دهید.
- چیزهای جدیدی یاد بگیرید که بر اساس دانش کنونی تان باشد.
- اهداف مشخص برای خود تعیین کنید که مستقیماً با آن کار در ارتباط باشند.
- برای کاری که خوب انجام می دهید به خودتان پاداش دهید.
2. مهارتهای رهبریتان را ارتقاء دهید
مهم نیست که مدیر یک دفتر باشید یا مدیر یک کلوپ مخصوص جوانان، داشتن مهارتهای خوب مدیریتی و رهبری در نقطه ای از زندگیتان به درد خواهد خورد. همه آدمها رهبر به دنیا نمیآیند اما چند نکته ساده که از تحقیقات روانشناسی مربوط به این موضوع به دست آمده است، میتواند به شما برای ارتقاء مهارتهای رهبریتان کمک کند. یکی از مشهورترین تحقیقات انجام گرفته بر روی این موضوع به سه سبک مدیریتی مشخص میپردازد. نکات زیر برگرفته از یافته های این تحقیق است:
- افراد گروه را به خوبی راهنمایی کنید اما اجازه دهید همه نظراتشان را ابراز کنند.
- در مورد راهکارهای احتمالی برای مشکلات با اعضای گروه صحبت کنید.
- بر تقویت ایده ها تمرکز داشته باشید و به نظرات خلاق گروه پاداش دهید.
3. ارتباط عمومیتان را قویتر کنید
ارتباط عمومی فراتر از نحوه حرف زدن و نوشتن شماست. تحقیقات نشان میدهد که نشانه های غیرکلامی سهم زیادی در ارتباطات میان فردی دارد. برای اینکه به طور موثری پیامتان را به فرد مقابل برسانید، باید یاد بگیرید چطور به صورتی غیرکلامی خود را ابراز کنید و در افراد پیرامونتان نیز به دنبال اشارات غیرکلامی باشید. در زیر به چند استراتژی مهم اشاره میکنیم:
- ارتباط چشمی قوی داشته باشید.
- نشانههای غیرکلامی را در دیگران تشخیص دهید.
- یاد بگیرید از تن صدایتان برای تقویت پیامتان استفاده کنید.
4. یاد بگیرید دیگران را بهتر درک کنید
درست مثل ارتباط غیرکلامی، توانایی شما در درک احساساتتان و احساسات اطرافیانتان نقش مهمی در روابط و زندگی شغلیتان بازی میکند. واژه هوش احساسی به توانایی شما برای درک احساسات خودتان و دیگران اطلاق میشود. این مسئله آنقدر اهمیت دارد که برخی از روانشناسان اعتقاد دارند هوش احساسی شما بسیار مهمتر از هوش فکریتان است. اما چطور میتوانید هوش احساسیتان را تقویت کنید؟ راهکارهای زیر میتواند کمکتان کند:
- واکنش های احساسی خود را به دقت ارزیابی کنید.
- تجربیات و احساساتتان را در دفترچه ای یادداشت کنید.
- سعی کنید موقعیتهای مختف را از دیدگاه دیگران ببینید.
5. تصمیمات درستتری بگیرید
تحقیقات انجام شده در روانشناسی شناختی اطلاعات زیادی درمورد تصمیمگیری ارائه میکند. با اعمال این راهکارها در زندگیتان، میتوانید یاد بگیرید تصمیمات هوشمندانه تری اتخاذ کنید. دفعه بعدی که خواستید یک تصمیم بزرگ بگیرید، سعی کنید از تکنیکهای زیر استفاده کنید.
- سعی کنید به موقعیت از دیدگاه های مختلف نگاه کنید: دیدگاه منطقی، احساسی، شهودی، خلاقانه و دیدگاه مثبتگرا و منفیگرا.
- هزینهها و فواید احتمالی یک تصمیم را در نظر بگیرید.
- از روشهای تجزیه و تحلیل شبکه ای استفاده کنید که برای میزان ارضاء هر نیاز با هر تصمیم یک نمره میدهد.
6. حافظه تان را تقویت کنید
تابحال به این فکر کردهاید که چرا میتوانید یک اتفاق خاص که در دوران بچگیتان اتفاق افتاده را به خوبی به یاد بیاورید اما اسم مشتری که چند روز پیش به شما مراجعه کرد را به یاد نمی آورید؟ تحقیقات زیادی درمورد نحوه فرم گرفتن خاطرات جدید و همچنین نحوه فراموش کردن ما انجام گرفته است. چطور میتوانید قدرت حافظه تان را تقویت کنید؟
- روی اطلاعات تمرکز کنید.
- آنچه یاد گرفته اید را تکرار کنید.
- از انحراف حواس جلوگیری کنید.
7. تصمیمات مالی هوشمندانه تری اتخاذ کنید
تحقیقات انجام گرفته در این زمینه که به اقتصاد رفتاری معروف است به نتایج خوبی دست یافته است که میتوانید برای اتخاذ تصمیمات مالی مدیریتی از آنها استفاده کنید. یک تحقیق نشان داده است که کارمندان و کارگران میتوانند با استفاده از برخی از راهکارهای زیر پس انداز خود را سه برابر کنند:
- وقت تلف نکنید! از همین امروز پس انداز کردن را شروع کنید.
- برای اختصاص دادن برخی از عایدات آینده خود به پس انداز زمان بازنشستگی از قبل اقدام کنید.
- مراقب تعصبات شخصی که موجب انتخابهای مالی ضعیف میشود باشید.
8. نمره بهتری بگیرید
دفعه بعدی که وسوسه شدید که از امتحانات کلاسی، امتحان میان ترم و پایان ترم شکایت کنید، این تحقیق را به یاد بیاورید که نشان داد امتحانات کلاسی به شما کمک میکند چیزهایی که یاد گرفتهاید را بهتر به خاطر بسپارید، حتی اگر در امتحان از آن سوال نیامده باشد.
یک تحقیق دیگر نشان داده است که امتحان دادن خیلی بهتر از درس خواندن به تقویت حافظه شما کمک میکند. در این تحقیق مشخص شد دانش آموزانی که مرتب امتحان میدادند، ۶۱ درصد از درس آموخته شده را به یاد داشتند اما فقط ۴۰ درصد از آنهایی که فقط درس میخواندند مواد درسی را به یاد داشتند. اما چطور میتوانید این یافتهها را در زندگی تعمیم دهید؟ وقتی میخواهید اطلاعات جدید یاد بگیرید، هرازگاهی از خودتان امتحان بگیرید تا آنچه یاد گرفته اید را در حافظه تان بسپارید.
9. بازده کاریتان را بیشتر کنید
گاهی اوقات به نظر میرسد که هزاران کتاب، سایت و مجله به ما میگوید چطور از روزمان استفاده بیشتری ببریم اما چقدر از این توصیه ها در تحقیقات واقعی به اثبات رسیده اند؟ بعنوان مثال، به دفعاتی فکر کنید که شنیده اید انجام همزمان چند کار میتواند سرعت، دقت و بازده کارتان را کم میکند. برای بالا بردن بازده کاریتان چه درسی از روانشناسی میتوانید بگیرید؟ اینها برخی از راهکارها در این رابطه هستند:
- وقتی روی کارهای پیچیده و خطرناک کار میکنید از انجام همزمان کارهای دیگر خودداری کنید.
- روی کاری که در دست دارید تمرکز کنید.
- از منحرف شدن حواستان جلوگیری کنید.
10. سالم تر باشید
روانشناسی میتواند ابزار مفیدی برای تقویت سلامت عمومی شما هم باشد. از راه های تقویت ورزش و تغذیه سالمتر گرفته تا درمان افسردگی، زمینه روانشناسی سلامت استراتژی های بسیار مفیدی ارائه میدهد که به شما کمک میکند سالمتر و شادتر زندگی کنید. برخی نمونههایی که میتوانید مستقیماً وارد زندگیتان کنید عبارتند از:
- تحقیقات نشان داده است که هم نور خورشید و هم نور مصنوعی میتواند علائم اختلالات فصلی را کاهش دهد.
- تحقیقات نشان داده است که ورزش درمانی بسیار موثر برای افسردگی و همچنین اختلالت ذهنی است.
- تحقیقات نشان داده است که کمک به دیگران برای درک خطرات رفتارهای ناسالم به انتخاب های سالمتری می انجامد.
از جمله گیاهان داروییبا ارزش دنیاست که در مناطق گرم و خشک و استانهای جنوبی کشور رشد میکند. صبر زرد گیاهی است با ظاهر بوتهای انبوه، پایا، همیشه سبز، شاداب و پر طراوت و ارتفاع حدود 60 سانتیمتر که ساقه چوبی کوتاه به ضخامت 5 الی 10 سانتیمتر و برگهای نیزهای شکل دارد که مستقیما به محور ساقه متصل هستند.
گیاه صبرزرد ، خاص مناطق آفریقایی است و به آن زنبق بیابانی یا صحرایی هم میگویند. البته در برخی کشورها با نامهایی چون «گیاه جاودانگی»، «گیاه دارویی» و «گیاه ملکه» نیز نامیده میشود.
وقتی برگ آن بریده شود، ژلی از داخل گیاه خارج میشود که اثر دارویی خارقالعادهای دارد. نام این گیاه از زبان عربی به سایر زبانها آمده است. در زبان عربی آلوئه به معنای «تند و تیز و تلخ» است. علت این نامگذاری به طعم و مزه مایع داخل برگ گیاه مربوط میشود. نخستین بار مصریها این گیاه را برای درمان زخم ها، سوختگیها و عفونتها به کار میگرفتند. پس از آنها یونانیها، اسپانیاییها و آفریقاییها به شیوهها و منظورهای مختلف از این گیاه استفاده میکردند. برای مثال شکارچیان آفریقایی از ژل آن بر بدن خود میمالیدند تا عرق نکنند و بدنشان بوی بد نگیرد.
از دهه 1930 به بعد، تحقیقات علمی و وسیعی روی ترکیبات و خواص دارویی این گیاه انجام شد و دریافتند ژل صاف شده این گیاه قدرت عجیبی در درمان زخمها و سوختگیها دارد.
منبعی ارزشمند از مواد دارویی و بهداشتی
آلوئه ورا یک گیاه با دوام با گلهای زرد است. اگر چه تنها برگهای این گیاه ارزش دارویی دارند، اما بخشهای مختلف برگها نیز برای اهداف گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرند. ژل شفاف و سفتی از قسمتهای داخلی برگ ترشح میشود. بین این ژل و پوست بیرونی برگ، سلولهای خاصی حاوی مایع تلخ زرد رنگ قرار دارد. وقتی این مایع خشک میشود، سبب تولید شیره آلوئه میشود.
آلوئه از خانواده سوسن است. این گیاه با ظاهری شبیه به کاکتوس، گیاهی دائمی، گوشتی و آبدار است. گیاه آلوئه که به نام شاخ بزی نیز معروف است، در منزل و آپارتمان قابل نگهداری است. آلوئه ورا گونه وحشی این خانواده است که گرچه زینتی نیست اما معروف و پربهاست و یکی از منابع بسیار خوب مواد دارویی و بهداشتی به شمار میرود.
این گیاه بسیار زیبا به وسیله قلمههای ساقه تکثیر میشود و آن را دریک محیط پرنور پرورش میدهند.
گیاه آلوئه، شاخه گلدهنده زیبا با گلهای نارنجی دارد. وقتی گلهای نارنجی به بذر تبدیل میشوند، قابل رویش و جوانه زدن هستند.
گیاهی با ترکیبات شگفتآور
باید گفت در کمال شگفتی 96 درصد ساختمان ژل آلوئه ورا از آب تشکیل شده است. 4 درصد باقیمانده اما حاوی مواد فراوانی است که 75 نوع آن شناخته شدهاند، ترکیباتی که در ژل آلوئه یافت شدهاند از پلی ساکاریدها هستند که قادر به کاهش و ترمیم التهاب هستند. این ترکیب همچنین دارای ویژگی آنتی باکتریال و ضد میکروب است. آنتی اکسیدانهایی در قالب ویتامینهای آ،ب، ث، ای، آمینو اسیدها، روی، و اسیدهای چرب ضروری نیز در این ترکیب یافت میشوند. کلسیم و آلوئین نیز در آلوئه ورا موجود هستند، آلوئین ملینی بسیار قوی است.
این گیاه حداقل دارای 3 اسید چرب با خاصیت ضد التهابی است که برای معده، روده کوچک و روده بزرگ مفید است.
هیچ چیز این گیاه به تنهایی شگفتانگیز و خارقالعاده نیست. بلکه همراهی و یک جا جمع شدن تمام مواد مورد نیاز بدن از گروههای مختلف غذایی است که آن را منحصر به فرد کرده است. تجمع این مواد در درون یک گیاه واحد را میتوان به جمع شدن تعدادی نوازنده در یک گروه بزرگ موسیقی تشبیه کرد. همان طور که هر کدام آنها، هرگز و به تنهایی اثر و جاذبه اجرای گروهی و دستهجمعی را ندارند.
ژل آلوئه حاوی گلیکوپروتئین است که از تورم و درد جلوگیری و روند بهبود را تسریع میکند و همچنین حاوی پلی ساکارید است که رشد و ترمیم پوست را تحریک میکند. آنتراکوئین موجود در شیره آلوئه به عنوان مسهل موثر عمل میکند. این مواد شیمیایی در مقادیر کم، میتوانند از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کنند. از ژل آن برای درمان زخمهای درونی و بیرونی نیز میتوان استفاده کرد. شیره این گیاه مسهل مفیدی است، اما چون میتواند سبب گرفتگی دردناک عضلات شود، غالبا استفاده نمیشود. با میزان مصرف کمتر، شیره آلوئه میتواند از سنگ کلیه پیشگیری یا اندازه سنگ را کوچکتر کند. این ماده به عنوان تسهیلکننده دفع مدفوع بویژه در افرادی که مبتلا به بواسیر هستند ماده مفیدی است.
صبر زرد در جزیره قشم
تاریخچه گیاه آلوئهورا و اثرات دارویی آن به 60 هزار سال پیش بازمیگردد. از گذشتههای دور، ژل این گیاه برای درمان زخمهای عفونی و ترمیم سوختگی و بریدگی مورد استفاده بوده است. با پیشرفت علم داروسازی و شناخت خواص دارویی گیاهان در نیمه قرن 20، ماده مسهل حاصل از عصاره برگ آلوئه شناخت شد و سالیان طولانی این گیاه برای استخراج مسهل قوی آن در جزایر کارائیب به طور مصنوعی کاشته میشد. این گیاه در جزیره قشم به علت سازگاری با شرایط آب و هوایی آنها رشد داشته و پراکندگی دارد. براساس اظهارنظر سالخوردگان قشمی، گیاه آلوئهورا یا صبر زرد از سالیان طولانی در جزیره قشم وجود داشته است و خاستگاه آن آفریقاست. به نظر میرسد طی قرون گذشته این گیاه توسط بازرگانان یا جهانگشایان به جزیره قشم حمل شده و به علت اثرات شفابخش آن، به گیاه معجزهگر مشهور است.
مرکز پژوهشهای بیوتکنولوژی خلیج فارس منطقه آزاد قشم، کارخانه تولید صنعتی آن را با ظرفیت سالانه 200 تن ژل و پودر آلوئه طراحی و تدوین و دانش فنی آن را به یک شرکت خصوصی واگذار کرده است.
پشتوانه این واحد صنعتی، کشت و پرورش آلوئه به مساحت 50هکتار است که 5 هکتار توسط منطقه آزاد قشم کاشته شده و 15 هکتار آن توسط شرکت خصوصی در دست آماده سازی برای کاشت است و لازم است 30 هکتار دیگر نیز توسط مردم جزیره کاشته شود.
توسعه کاشت آلوئهورا توسط مردم جزیره قشم صرفنظر از تامین ماده اولیه کارخانه در دست احداث، زمینهای مناسب برای ایجاد اشتغال بومی و ایجاد فضای سبز (در زمینهای ساحلی و غیرقابل استفاده کشاورزی و بینیازی آن به آب شیرین و آبیاریدائم) است.
بسیاری از محققان بر این اعتقادند که خواص آلوئه و نقش دارویی آن در تحولات صنایع دارویی مشابه با شناخت آسپیرین در قرن 19 و مصرف آن توسط میلیونها انسان برای کاهش تب، درد و تورم در سراسر جهان است. هزاران بیمار قلبی از آسپیرین به عنوان ماده ممانعتکننده از بروز لخته خون استفاده میکنند.
در واقع خواص متعدد دارویی شناختهشده در آلوئهورا باعث شده است تا آن را گیاه قرن بیستم بنامند.
زیبایی شما کاملا به حالات فیزیکی و روحی شما بستگی دارد. اما نگذارید این موضوع بر شما غلبه کند. شاید تمایل داشته باشید که هر ماه یکی از این روش ها را بکار گیرید تا در طول سال زیبا به نظر برسید. 1- ورزش کنید : اگر درباره ارجحیت های زیبایی می اندیشید ، هیچ چیز به اندازه برنامه ورزشی منظم تاثیر مثبت ندارد. اگر شما از شنا، والیبال ، تنیس یا دوچرخه سواری لذت می برید، سعی کنید که آن نظم را در آن ورزش دنبال کنید . حتی 30 دقیقه پیاده روی در روز تاثیر شگرفی در بر دارد. 2- مدلتان را عوض کنید : با آرایشگرتان مشورت کنید که چه مدل موی دیگری به شما میاد. گاهی اوقات سالها کشیدن خط چشم به یک طریق یا استفاده از عطر یکسان باعث میشود خیلی سخت مدلهای جدید را بپذیرید . 3- کمدتان را مرتب کنید : در کمدتان را بازکنید و ببینید چه لباس هایی را در 2 سال گذشته نپوشیده اید. آنها را کنار بگذارید و در مورد کشوی میز آرایشتان نیز لوازمی که خیلی وقت است استفاده نمی کنید دور بریزید. 4- سری به دکترتان بزنید: دست کم سالی یکبار سری به پزشک و دندانپزشک خود بزنید. هیچ وقت نگذارید که بیش از 12 ماه از آخرین ویزیت شما با دندانپزشکتان بگذرد. دندان های سفید یکی از مهم ترین اصول زیبایی شماست. 5- همیشه یک وقت برای موهایتان داشته باشید : موهای شما یکی از اصلی ترین پایه های زیبایی شماست. در هر قرار آرایشگاه ، قرار بعدی را هماهنگ کنید تا مطمئن شوید که به موهایتان سروقت میرسید. 6- به باشگاه ورزشی بروید: تناسب اندام شما چقدر برایتان مهم است ؟ مطمئن باشید که همان قدر هم در انرژی جسمی و روحیه شما موثر است. 7- صحیح غذا بخورید : درباره رژیم غذایی تان تجدید نظر کنید تا میزان انرژی تان را به حداکثر برسانید. اینکار را با حذف غذاهای مشخصی شروع کنید تا زمانی که به یک فرمول غذایی مناسب برسید. مواد غذایی کم چرب و کم شکر مصرف کنید تا به یک تعادل برسید. 8- یک تغییر بزرگ داشته باشید : این تغییر حتی میتواند شامل بلوند کردن یا فر کردن موهایتان باشد. 9- مهربان باشید : یک کار خیرخواهانه انجام دهید بی آنکه انتظار تلافی داشته باشید . اینگونه کارها باعث تغییرات مثبت بزرگی در احساس شما میشوند. رفتار مودبانه همیشه منجر به زیبایی درونی و بیرونی میشوند. 10- آب بنوشید: مقدار زیادی آب بنوشید . نوشیدن مقدار زیاد آب در روز به لاغرهایی که میخواهند چاق شوند و چاق هایی که میخواهند لاغر شوند توصیه میشود. کارهای کوچک دیگری که باعث میشود رفتارتان بهتر شود را امتحان کنید. لبخند بزنید. به حرف دیگران گوش کنید، صاف بنشینید، در طول روز به بدنتان کش و قوس دهید... 11- یک هدف در نظر بگیرید : هدفی را در نظر بگیرید که با سعی در رسیدن به آن از شر چند کیلو اضافه وزنتان خلاص شوید. 12- خوب بخوابید : به اندازه کافی بخوابید. موقع شب خواب خوبی داشته باشید تا صورتتان شفاف شود. نور اطاق هنگام خواب باید در کمترین حد ممکن باشد. شب زودهنگام بخوابید و سحر گاه از خواب برخیزید تا انرژی های کیهانی که در جهان در هنگام صبح پخش میشوند به بدنتان برسد. اینکار از لحاظ علمی ثابت شده است.
مضرات نوشابه
تا حالا دقت کردی وقتی یك نوشابه می خوری،چه اتفاقی می افته؟
10 دقیقه بعد:
10 قاشق چای خوری شكر وارد بدنتان میشود،میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شكر دچار استفراغ نمی شوید؟چون اسید فسفریك،طعم آن را كمی میگیرد و شیرینی اش را خنثی میكند.
20 دقیقه بعد:
قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یكجای انسولین می شود،كبدتان شروع میكند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا نرود.
40 دقیقه بعد:
حالا دیگه جذب كافئین كامل شده،مردمكهای چشم گشاد می شود،فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت،كبدتان قند را به داخل جریان خون رها می كند.گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوك می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری كنند.
45 دقیقه بعد:
ترشح دوپامین افزایش پیدا میكند و مراكز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد میكنند،تحریك میشوند.این همان مكانیسمی است كه در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می شود.
60 دقیقه بعد:
اسید فسفریك موجود در نوشابه،داخل روده كوچك،به كلسیم،منیزیم و روی میچسبد.متابولیسم بدن افزایش پیدا میكند.میزان بالای قند خون و شیرین كننده های مصنوعی،دفع هر چه بیشتر كلسیم را از طریق ادرار باعث می شوند.
مدتی بعد:
كافئین در نقش یك داروی مدر (ادرار آور) وارد عمل میشود.حالا دیگر كلسیم و منیزیم و رویی كه قرار بود جذب بدن شود،بیش از پیش از طریق ادرار دفع می شوند و به همراه آن مقادیر زیادی آب،سدیم و دیگر الكترولیت ها نیز از دست می رود.
مدتی بعدتر:
كم كم آن غوغایی كه در بدنتان ایجاد شده بود فروكش می كند و نوبت به افت قند می رسد.در این مرحله یا خیلی حساس و تحریك پذیر میشوید یا خیلی كرخت و بی حال.حالا دیگر تمام آن آبی را كه از طریق نوشابه وارد بدن خود كرده بودید دفع كرده اید،آبی كه میشد به جای اسید و كافئین و شكر ،حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد.تا چند ساعت بعد اثر كافئین هم از بین میرود و شما هوس یك نوشابه دیگر میكنید.
هوس نوشابه نکردید؟
بیماریهای قارچی یا درماتوفیت جزو بیماریهای عفونی ـ مسری هستند که از منبع آلودگی ـ انسان، حیوان یا اشیا و گیاهان آلوده ـ به فرد در معرض خطر، منتقل و در لایههای سطحی و میانی پوست، موجب بروز ضایعات پوستهدار با لبههای برجسته میشوند که با گذشت زمان، ضمن خارش متوسط تا شدید تمایل به گسترش دایرهای شکل دارند.
چرا به رغم تنوع و امکان دسترسی به انواع داروهای ضد قارچ، شیوع بیماریهای قارچی پوست همچنان یکی از علل مهم مراجعه بیماران به مراکز درمانی پوست است؟
پاسخ واضح است. اول: عدم رعایت اصول بهداشتی و درمانی، دوم: عدم توجه به درمان کامل و سوم: سهلانگاری در مراقبتهای پیشگیرانه از سرایت بیماری به دیگران.
لکه های ناشی از قارچ معمولا به رنگ قهوه ای روشن هستند. لکه های قارچی در ناحیه گردن، سینه و پشت و در بعضی موارد به صورت سفید رنگ در چهره دیده می شوند.
لکه های ناشی از قارچ به ابعاد حدود دو یا سه سانتیمتر قطر داشته و حالت پوسته دهی مختصری نیز دارند.
لکه های ناشی از قارچ در تمام رده های سنی دیده می شود. البته امکان بروز این بیماری در اطفال و جوانان شایع تر است.
تشخیص این بیماری از طریق نمونه برداری از سطح پوست و بررسی آن به وسیله میکروسکوپ امکان پذیر است.
شکل ضایعات و شدت پیشرفت آن بستگی به نوع قارچ (انسانی یا حیوانی) دارد.
در نوع حیوانی ممکن است علاوه بر خارش شدید و درد، جوشهای چرکی و حتی تاولهای کوچک در سطح ضایعات وجود داشته باشد که به سرعت در سطح و عمق پوست پیشرفت میکند. شاید به همین علت باشد که گاهی این بیماری قارچی با بیماریهای عفونی غیرقارچی اشتباه میشود و بیمار صرفا تحت درمان با آنتیبیوتیکهای موضعی و خوراکی قرار میگیرد، در حالی که استفاده از داروی ضد قارچ در این شرایط ضروری است.
اما قارچ علاوه بر نوع حیوانی و انسانی بر حسب محل بروز عفونت در بدن به انواع قارچهای سر، صورت، تنه، کشاله ران، مو، دست، پا و ناخن تقسیم میشود که هر کدام درمانهای مجزا و مشخصی دارند، به طوری که قارچ مو به دلیل ایجاد کچلی دائم و قارچ ناخن به علت سرسختی و مقاومت، نیازمند درمان طولانیتر و جدیتری هستند، این در حالی است که نوع کشاله ران به دلیل ماندگاری کرمهای ضد قارچ در آنجا بهتر و سریعتر به درمان پاسخ میدهد.
بنابراین نوع درمان (خوراکی یا موضعی) بر اساس نوع قارچ و محل ضایعه، توسط پزشک متخصص تعیین می شود، اما از آنجا که بسیاری از بیماریهای پوستی از جمله اگزما میتوانند در شکل و شمایل این بیماری آشکار شوند، انجام یک آزمایش پوستی دقیق ضروری است و بسیار اهمیت دارد که نمونهبرداری سطحی پوست در زمانی انجام شود که قارچهای زنده در سطح پوست به راحتی در دسترس هستند.
از این رو، فرد مبتلا باید حداقل تا سه روز از مالیدن هر پماد ضد قارچ و حتی صابون و شامپو در محل عفونت خودداری کند تا قارچها به راحتی برای آزمایشگاه در دسترس باشند و این شاید مهمترین نکته آموزشی این نوشتار باشد که کمتر مورد توجه بوده است، زیرا گزارش منفی آزمایشگاه یعنی عدم درمان و پیشرفت بیماری و حتی ابتلای دیگران.
لباس های نایلونی به علت ایجاد تعریق زیاد امکان ابتلا به قارچ پوستی را افزایش می دهند.
استفاده نکردن از لوازم شخصی دیگران همچون حوله و لباس زیر، جلوگیری از تعریق زیاد با استفاده از پوشیدن لباس های مناسب و خودداری از شنا کردن در آب های آلوده در پیشگیری از ابتلا به این بیماری عفونی پوستی موثر هستند.
شیوع بیماری در دامداران، کشاورزان و مراکز جمعی (سربازخانهها و مدارس) بیشتر بوده و افراد ورزشکار به خصوص کشتیگیران به دلیل تماس بدنی با افراد مختلف در معرض خطر بیشتر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
علاوه بر این، کسانی که تحت درمان با داروهای شیمی درمانی هستند یا خانمهای حامله و افرادی که به دلیل بیماریهای طولانی یا جراحی وسیع از ضعف جسمانی قابل ملاحظهای برخوردارند، در معرض جدی این بیماری قرار دارند.
از سوی دیگر افراد مبتلا به بیماریهای آمیزشی (سوزاک و سیفلیس) و ایدز، در قسمتهای مختلفی از بدن به فرم پیشرفته این بیماری مبتلا میشوند که درمان اولیه این افراد بسیار حائز اهمیت است.
از آنجا که عامل ایجاد این بیماری، نوعی قارچ است، باید درمان زیر نظر پزشک متخصص انجام شود.
درمان لکه های ناشی از قارچ با استفاده از شامپوها و داروهای پوستی و موضعی ضد قارچ انجام می شود. در صورت گستردگی بیماری، استفاده از داروهای خوراکی ضد قارچ نیز برای درمان ضروری است.
دوره درمان این بیماری یک هفته تا 10 روز است. برای درمان اصولی بیماری قارچی ممکن است به یک دوره طولانی مدت نیاز باشد.
نکته مهم در درمان این بیماری مسری، کامل کردن دوره درمان است، زیرا علاوه بر بهبودی فرد، مانع از انتقال بیماری به دیگران میشود
پانکراس یا لوزالمعده غده ی بزرگ سرخ رنگ خوشه مانندی است که نزدیک معده قرار دارد و سرطان آن یکی از کشنده ترین انواع سرطان ها است. از آن جا که تشخیص این سرطان در مراحل اولیه به سختی امکان پذیر است لذا پس از تشخیص، امید نجات بیمار تقریبا وجود ندارد، بنابراین باید عوامل بروز بیماری را شناخته و امر پیشگیری را جدی گرفت.
مواد قندی و افزایش خطر سرطان پانکراس
محققان سوئدی می گویند مصرف زیاد مواد قندی خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهد و مصرف کنندگان نوشیدنی های کربنه بیش از همه در معرض خطر قرار دارند.
به گزارش نیوزدیلی، محققان انستیتوی کارولینسکا می گویند نوشیدن نوشابه های قندی حداقل دو بار در روز احتمال این سرطان را دو برابر می کند.
ریختن شکر در قهوه پنج بار در روز این خطر را تا 70 درصد افزایش می دهد.
محققان دریافته اند که مصرف قند باعث می شود پانکراس مقادیر بیشتری انسولین تولید کند.
متاسفانه مصرف نوشابه های غیر الکلی قندی در سراسر جهان بالا است و ایالات متحده از این نظر در راس کشورهای جهان قرار دارد. میزان ابتلا به سرطان پانکراس در این کشور سالانه بیش از 32000 مورد گزارش شده است.
سرطان پانکراس با مصرف میوه و سبزی کاهش می یابد
تحقیقات جدید از کانادا پیشنهاد می کنند رژیم غذایی غنی از میوه و سبزی می تواند به کاهش سرطان پانکراس کمک کند.
در میان سرطان ها، تومورهای پانکراتیک یکی از تاسف انگیزترین مقادیر ادامه حیات را دارا است به طوری که کمتر از 5 درصد بیماران تا 5 سال پس از تشخیص زنده می مانند.
پیش بینی ضعیف این بیماری تا حد زیادی مربوط به این است که به ندرت در مراحل اولیه تشخیص داده می شود لذا شناخت فاکتورهای احتمالی این بیماری حیاتی است.
به گزارش رویتر، نتایج یک مطالعه ی گسترده بر روی کانادایی هایی که مبتلا به سرطان بودند نشان می دهد مصرف بیشتر میوه و سبزیجاتی مانند بروکلی و گل کلم با کاهش احتمال سرطان پانکراس ارتباط دارد.
آنتی اکسیدان ها با پاکسازی رادیکال های آزاد اکسیژن که می توانند منجر به صدمه ناشی از بیماری به سلول ها شوند، به دفع سرطان کمک کنند
به دلایل نامعلوم این ارتباط محدود به مردان بود و در کسانی که بالاترین مصرف میوه و سبزی را داشتند احتمال ابتلاء به سرطان پانکراس یک دوم احتمال آن در افرادی با پایین ترین حد مصرف بود. چنین ارتباطی مشخصا در میان زنان مشاهده نشد. همچنین در بخش دیگری از این مطالعه مشخص شد آنتی اکسیدان لیکوپن به ویژه بر علیه سرطان پانکراس و البته تنها در مردان اثر حفاظت بخش دارد.
لیکوپن که در گوجه فرنگی و محصولات آن به میزان زیادی وجود دارد جزو خانواده ی ترکیبات گیاهی به نام کاروتنوئیدها است که برخی از آن ها در بدن به آنتی اکسیدان ویتامین A تبدیل می شوند.
به گفته ی محققان، پرتقال، سیب، طالبی و نیز سبزیجاتی مانند بروکلی و گل کلم منابع اصلی کاروتنوئیدها و ویتامین C هستند.
ویتامین C نیز آنتی اکسیدان دیگری است که با کاهش احتمال سرطان پانکراس ارتباط دارد.
مهم ترین علل بروز سرطان پانکراس شامل استعمال دخانیات، دیابت،
افزایش سن، مصرف زیاد پروتئین های حیوانی و چرب و مواد قندی و
سابقه ی ابتلا به عفونت مزمن پانکراس است
به نظر می رسد آنتی اکسیدان ها با پاکسازی رادیکال های آزاد اکسیژن که می توانند منجر به صدمه ناشی از بیماری به سلول ها شوند، به دفع سرطان کمک کنند.
به هر حال محققان بر این باور هستند که در حال حاضر تنها راه اجتناب از سرطان پانکراس پیشگیری است و ترک سیگار و مصرف میوه و سبزی تازه دو عامل موثر در این امر هستند.
خطر ابتلا به سرطان پانکراس با مصرف زیاد چربی
پژوهشگران در یک تحقیق جدید هشدار دادند، چربی زیاد موجود در رژیم غذایی، خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهد.
مقدار زیاد چربی که از طریق مصرف بالای گوشت قرمز و فرآوردههای لبنی وارد بدن می شود خطر ابتلا به این سرطان را تشدید می کند.
دکتر راشل استولزنبرگ و دستیاران وی در بخش اپیدمیولوژی و ژنتیک سرطان در انستیتو ملی سرطان آمریکا در این تحقیق روی 500 هزار نفر مطالعه کرده و نوع رژیم غذایی و سطح سلامت این افراد را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نتایج بررسی های این پژوهشگران نشان داد: مردان و زنانی که به طور کلی مقدار زیادی چربی در رژیم غذایی خود مصرف می کردند به ترتیب 53 و 23 درصد بیشتر به سرطان پانکراس مبتلا شدند. همچنین شرکت کنندگان در این تحقیق که به میزان بالایی از چربی های اشباع شده مصرف می کردند در مقایسه با کسانی که کمتر از این مواد استفاده کرده بودند، 36 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان بوده اند.
حبوبات ریسک سرطان پانکراس را کاهش می دهد
مصرف بیش از دو وعده نان شیرینی در هفته خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهد که با شوربای جو جایگزین می شود.
محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند مصرف روزانه دو وعده حبوبات خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تا 40 درصد کاهش می دهد.
بر اساس این گزارش، مصرف انواع حبوبات و غلات نه تنها از دیابت و بیماری های قلبی جلوگیری می کند بلکه مانع از ابتلا به انواع سرطان به خصوص سرطان پانکراس می شود.
این گزارش می افزاید، محققان با بررسی 532 نفر مبتلا به سرطان پانکراس و 1701 نفر سالم با شرایط سنی، وزنی، جنسی و سابقه دیابت یک سال دریافتند که حبوبات مانع از ابتلا به سرطان پانکراس می شود.
این گزارش حاکیست، مصرف هفتگی بیش از دو وعده نان شیرینی خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهد.
در نهایت این که مهم ترین علل بروز سرطان پانکراس شامل استعمال دخانیات، دیابت، افزایش سن، مصرف زیاد پروتئین های حیوانی و چرب و مواد قندی و سابقه ی ابتلا به عفونت مزمن پانکراس است
به بالا بودن اوره ی خون، اورمی(Uremia) و به بالا بودن اسید اوریک خون، هایپراوریسمی(Hyperuricemia) گفته می شود. این دو با هم متفاوت هستند.
اوره چیست؟
واحدهای سازنده ی پروتئین، اسیدهای آمینه هستند که بیست نوع متفاوت از آن ها وجود دارد ولی همگی در سه عنصر سازنده مشترک هستند: کربن، هیدروژن و نیتروژن. پس از جذب و هضم پروتئین در بدن، 90 در صد نیتروژن به صورت اوره توسط کلیه ها از بدن دفع می شود.
میزان اوره در بدن، یکی از شاخص های عملکرد کلیه ها در بدن است. در بیماری های کلیوی به علت عدم توانایی کلیه ها در دفع اوره، اوره در بدن افزایش می یابد.
باید بدانیم هر چه پروتئین بیشتر خورده شود، اوره ی بیشتری تولید می شود. البته باید توجه داشت در صورت مصرف ناکافی پروتئین نیز، بدن برای جبران کمبود پروتئین خود، شروع به شکستن بافت ماهیچه ای خود کرده و این نیز افزایش اوره ی تولیدی را به دنبال دارد.
از جمله عوارض بالا رفتن اوره، ضعف، تهوع، استفراغ، گرفتگی های عضلانی، خارش، گاهی طعم فلز در دهان و ... می باشد.
اسید اوریک چیست؟
یکی از اسید آمینه های سازنده ی پروتئین، پورین است که متابولیسم آن در بدن منجر به تولید اسید اوریک در بدن می شود. بیماری ای که بسیار شنیده ایم "نقرس" است که در اثر افزایش اسیداوریک بیش از حد نرمال در بدن به وجود می آید.
هر چه پروتئین بیشتر خورده شود، اوره ی بیشتری تولید می شود. البته
باید توجه داشت در صورت مصرف ناکافی پروتئین نیز، بدن برای جبران
کمبود پروتئین خود، شروع به شکستن بافت ماهیچه ای خود کرده و این
نیز افزایش اوره ی تولیدی را به دنبال دارد
نقرس یک بیماری التهابی است که بر خلاف سایر بیماری های التهابی بیشتر به علت عدم تعادل در متابولیسم بدن است تا اختلال در سیستم ایمنی بدن. این بیماری معمولا بعد از 35 سالگی بروز می کند و بیشتر در آقایان دیده می شود.
تجمع اسید اوریک در بدن به این علت است که اسید اوریک در بدن به صورت عادی متابولیزه نمی شود و در بدن جمع می شود و اغلب باعث درد مفاصل، زانو ها، مچ، آرنج، انگشتان و قوزک پا می شود. لذا در این بیماری باید از خوردن غذاهای پُر پورین پرهیز کرد مانند گوشت قرمز، البته عوامل دیگری نیز در این مورد موثر هستند مانند: چاقی، اضافه وزن، فشار خون بالا و یکسری داروها.
: نکته ی مهم
در افزایش اوره باید در مقدار کل پروتئین خورده شده دقت کرد. اما در افزایش اسید اوریک که منجر به بیماری نقرس می شود، باید در خوردن مواد غذایی پرپورین دقت کرد.
* منابع پروتئینی که می خوریم: گوشت قرمز( کلیه قسمت ها از جمله دل، جگر، قلوه،
کله پاچه و....)، مرغ و کلیه ی ماکیان، ماهی، تخم مرغ، حبوبات، آجیل.
* منابع پُرپورینی که می خوریم: گوشت قرمز( کلیه قسمت ها)
در یک برنامه ی غذایی نرمال روزانه 600 تا 1000 میلی گرم پورین وجود دارد، در حالی که برنامه ی غذایی کم پورین روزانه حدود 100 تا 150 میلی گرم پورین دارد.
در افزایش اوره باید در مقدار کل پروتئین خورده شده دقت کرد. اما در افزایش اسید اوریک که منجر به بیماری نقرس می شود، باید در خوردن مواد غذایی پرپورین دقت کرد
: رژیم غذایی کم پورین
* بهتر است در برنامه ی غذایی روزانه سهم کربوهیدرات بیشتر، سهم پروتئین متوسط و سهم چربی از همه کمتر باشد، چرا که این نوع برنامه ی غذایی منجر به دفع اسید اوریک اضافی می شود.
* خوردن غلات پیچیده مانند نان، سیب زمینی، ماکارونی، جو و .... توصیه می شود.
* آناناس از جمله منابعی است که به دلیل داشتن بروملین بالا، توصیه می شود.
* خوردن منابع ویتامین C در حد متعادل مفید است اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا این ویتامین افزایش دهنده تولید اسید اوریک می باشد.
* نوشیدن مایعات فراوان، 8 لیوان در روز خصوصا آب و آبمیوه های طبیعی مفید است.
* خوردن محصولات لبنی کم چرب توصیه می شود.
* خوردن شکلات، قهوه، چای، نوشابه های کربناته اشکالی ندارد.
* دقت کنید منابعی مانند اسفناج، گل کلم، قارچ، لوبیا، عدس و نخود از جمله مواد متوسط پورین هستند، که مصرف متعادل آن ها بدون اشکال است.
انسان موجودی است که برای زندگی اجتماعی آفریده شده و هنگامی که احساس کند دوست داشتنی و مورد پذیرش نیست، احساس بدبختی و تیره روزی میکند. واقعیتی که شامل من، تو و همه مردم دنیا میشود. برای ایجاد روابطی دوستانه و شادی بخش چه باید کرد؟ ما در دنیایی بزرگ با مردمی زندگی میکنیم که آرزومند گرمای دوستی، شادی، لبخند و همراهی ما هستند و هنگامی میتوانیم این موهبتها را به خود و دیگران هدیه دهیم که یک قانون طلایی را به کار ببندیم. حتما شنیدهاید که باید با دیگران به گونهای رفتار کرد که مورد پسند آنها است اما شاید این نکته کلیدی را نشینده باشید که هرگز نمیتوان کسی را مجبور کرد همین کار را متقابلا در برابر شما انجام دهد. این همان قانون طلایی است که سیاست شاد زیستن نامیده میشود. انجام این قانون به شخصیتی آماده و پرورش یافته و یکدلی و انتقال فکر نیاز دارد؛ به توانایی برای قرار گرفتن در جای دیگری و احساس کردن احساسات او.
تا همین اواخر مرسوم نبود که آدمها رفتارهایشان را مورد بررسی و کند و کاو قرار دهند و آنها را با روشهای علمی توصیه شده بسنجند. اما این کار میتواند کمک بزرگی باشد برای کشف اینکه مردم چه دوست دارند؛ چه میخواهند و به چه چیزهایی نیاز دارند؟ با این روش فرد میتواند دریابد که چگونه در مقابل دیگران ظاهر شود و به آنها واکنش نشان دهد. برای انجام این کار باید چشمتان را روی حقایق باز کنید. رفتارهایتان باید تغییرپذیر و تواناییهایتان قابل بسط و گسترش یافتن باشد. روانشناسان، رفتارهای اجتماعی متعددی را مورد بررسی قرار دادند تا دریابند چه چیزهایی موجب ایجاد حس دوستی میشود و قابلیت دوست داشته شدن در جمع را برای فرد ایجاد میکند. این مطالعه عاداتی را در بر میگرفت که میتوانند با اراده و تصمیم جدی فرد تغییر کنند. البته باید این نکته ضروری را مورد توجه قرار داد که پیش از آنکه شما بتوانید دوست خوبی برای دیگری باشید. باید خود را دوست بدارید و نیازهای خود را شناخته و در بر طرف کردن آنها بکوشید که از درون شما بجوشد و رفتاری که سرشار از اعتماد به نفس باشد بدون تردید به توانایی حضور مثبتتان در جمع میافزاید. برای به حداقل رساندن اصطکاک خود با دیگران و افزایش میزان محبوبیت خود میان افراد توصیه های زیر را که تنها با 8 قدم طی می شود بکار ببندید:
1- راه کمک به دیگران را پیدا کنید :
نسبت به همه کس مهربان، همدل و سرشار از حس یاری و یاوری باشید چرا که ممکن است روزی سرنوشت شما در دستان آنها قرار گیرد و یا حداقل دوستی به حلقه دوستانتان اضافه شود.
2- به آنچه میگویید عمل کنید :
دوستانتان هنگامی به شما اعتماد خواهند کرد که ببینند شما آنچه را که میگویید انجام میدهید. آنها همچنین توقع دارند که شما آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. هیچ چیز نباید مهمتر از قولی که میدهید. باشد. وقتی شما به شکلی ذهنی و اخلاقی به قولهایی که میدهید پایبند باشید پلی بین خودتان و موفقیت میزنید.
3- بردبار باشید و کم انتقاد کنید :
این واقعیتی است که همه اشخاص نکات قابل انتقادی دارند و ممکن است کارهایی انجام دهند که از نظر شما ناپسند باشد اما شما زمانی نسبت به دیگران موفقتر خواهید بود و دشمنان کمتری خواهید داشت که آن ها را آنطور که هستند بپذیرید.
4- سعی نکنید بر دیگران حکم فرمایی کنید :
هیچکس دوست ندارد که به عنوان فردی ضعیف به حساب بیاید. تواناییهایش به هیچ گرفته شود و همیشه به او بگویند چه کاری را چگونه انجام دهد. اگر شما دایماً خواستههای خود را به دیگران تحمیل کنید، با به وجود آوردن حس برتری جویی و سلطه طلبی در منزل یا محیط کار دیگران را از خود دور میکنید.
5- معلوماتتان را به رخ نکشید :
هر فردی دوست دارد در دید دیگران مهم و ارزشمند به نظر بیاید. پس هنگامی که شما تلاش میکنید این احساس را به فردی تقدیم کنید. بهترین موقعیت را در روابط ایجاد و ادب و نزاکت خود را متجلی کردهاید، اما اگر تلاش کنید با فضل فروشی خود را فرد مهمی نشان دهید اگر چه ممکن است دیگران شما را به خاطر دانشتان تحسین کنند اما شما را دوست نخواهند داشت. بهتر است مورد علاقه باشید تا مورد تحسین. توجه کنید کسی که تلاش میکند تا اطلاعات و دانشاش را به رخ شما بکشد شاید دارد تلاشمیکند احساس عمیق خود کم بینی در سایر زمینهها را مخفی کند، او به دلسوزی و همدلی شما نیاز دارد.
6- هرگز به گونهای رفتار نکنید که گویی شما بالاتر و برتر از اطرافیانتان هستید :
اگر خداوند به شما تواناییهای برتری بخشیده است. برای آن است که در رشد و ارتقای آن بکوشید و از مواهب آن بهرهمند شوید. اگر تلاش میکنید تا این برتریها را به رخ اطرافیانتان بکشید. متاسفانه یک جزیزه کوچک تنها خواهید شد و در جمع مجبورید مدام سر به این سو و آن سو بچرخانید تا شاید شنوندهای برای حرفهایتان پیدا کنید. این سرنوشت در انتظار همه کسانی است که دروغ میگویند و بدون وقفه مبالغه میکنند. مراقب باشید زمانی ممکن است شما هم فریاد بزنید و کسی به یاریتان نیاید.
7- با گوشه و کنایه و متلک صحبت نکنید :
اگر شما بتوانید شرایط حاکم بر جمع و حال و حوصله افراد دور و برتان را درک کنید. روابط شخصی شما مانند یک سفر دریایی نرم و آرام خواهد شد. زمانی ممکن است یک پاسخ کنایهآمیز بتواند توفانی از خنده به راه بیندازد. اما باید متوجه باشید این شادی زودگذر باعث دلخوری و دلتنگی فرد دیگری نشود.
8- هرگز مردم را مسخره نکنید :
اشتباه کردن جزء لاینفک رفتار بشری است و هیچ چیزی به اندازه مسخره شدن به خاطر آن اشتباه فرد را مورد اذیت و آزار قرار نمیدهد. مسخره کردن سبب میشود فرد احساس حقارت کند. این کار اهانت بزرگی است به اندازهای که گاهی وقتها زمان زیادی طول میکشد تا شخص بتواند فرد مسخره کننده را ببخشد.
غذاهای محتوی سیر و پیاز بی نهایت خوشمزه هستند اما موجب بوی بد دهان می شوند و این مشکل بسیاری از افراد است که راهی برای بر طرف کردن آن نمی دانند. در این جور مواقع چه باید کرد؟
زمانی که با خوردن غذاهایی حاوی سیر، پیاز یا ادویه کاری دهان بدبو می شود، باید از خوشبوکننده های دهان استفاده کرد و البته این کار را به کرات انجام داد، یعنی تقریبا هر نیم تا یک ساعت یک بار تا زمانی که ماده غذایی مقصر از جریان خون پاک شود که معمولا این روند حدود 24 ساعت به طول می انجامد.
در این میان مسواک زدن هم کمک می کند اما نمی توان مسواک را همیشه در دهان نگه داشت، یکی از بهترین راه های مبارزه با بوی بد دهان، خوردن بعضی خوراکی ها پس ازغذاهای بودار است. این فهرستی از موادغذایی است که می تواند به شما کمک کند تا بر این مشکل خودتان غلبه کنید.
1) لیمو: خوردن یک قاچ لیمو معجزه می کند. می توانید از لیمو به عنوان چاشنی غذا استفاده کنید یا حتی به لیوان آب خود مقداری آب لیموی تازه بیفزایید، آب نبات های لیمویی نیز همان خاصیت را دارند با این مزیت که همیشه می توانید با خود همراه داشته باشید.
2) جعفری یا سایر چاشنی های سبز: وقتی در رستوران پاستای سیر یا همبرگر پر پیاز سفارش می دهید، کنار غذای اصلی چند برگ جعفری می گذارند که در عین تزیین ظرف غذا، بوی بد دهان ناشی از سیر و پیاز نیز رفع شود. جویدن برگ های تازه جعفری موجب آزادسازی روغن های آن می شود که حس تازگی به دهان می دهد. ریحان و رزماری (اکلیل کوهی) اثری مشابه دارند.
3) سیب: علاوه بر سیب می توان به گلابی و هویج هم اشاره کرد. این خوراکی ها دارای فیبر زیادی هستند که جویدن آنها باعث ترشح بیشتر بزاق دهان شده مانند یک اسکراب دهان را تمیز می کند.
4) ادویه های قابل جویدن: تخم انیسون (بادیان رومی)، هل، گشنیز یا رازیانه را به راحتی می توانید از عطاری محل خود تهیه کنید. به میزان مساوی از هر یک داخل یک کاسه دردار بریزید و روی میز غذاخوری کنار نمک و فلفل بگذارید. جویدن فقط چند دانه باعث تازه و خوشبو شدن دهان خصوصا پس از صرف غذای حاوی ادویه کاری یا نوشیدن قهوه می شود.
5) برگ نعناع یا چوب دارچین: هر یک از این دو طعم بوی شبه گوگردی پیاز و سیر را رفع می کند. علاوه بر آن، وجود یک سری روغن های اساسی در دارچین با نوعی میکروب دهانی مبارزه می کند. آدامس های نعناعی یا دارچینی تأثیری مشابه دارند. اگر از طرفداران پروپاقرص آدامس هستید، از انواع حاوی زایلیتول استفاده کنید که مانع پوسیدگی دهان نیز می شوند. رعایت طولانی مدت بهداشت دهان شما را شش سال جوان تر از سن واقعی تان نشان می دهد.
6) انواع توت و ماست: گاهی به خاطر میل زیاد به خوردن غذاهای سیردار یا در نظر گرفتن سلامتی و بهداشت تغذیه نمی توان از آنها چشم پوشید اما می توان با رعایت نوعی رژیم غذایی پیشگیرانه، ضمن برخورداری از فواید سلامتی سیر و امثال آن، دهانی خوشبو نیز داشت. خوردن نیم فنجان ماست ساده دو بار در روز، سطح سولفید هیدروژن (همان بوی تخم مرغ گندیده) دهان را کاهش می دهد.
انواع توت و البته خربزه، هندوانه، پرتقال و سایر میوه های سرشار از ویتامین C مانع از فعالیت میکروب مولد بوی بد دهان می شوند. صبح ها پس از بیدار شدن از خواب و شب ها قبل از خوابیدن، پیاله ای پر از میوه با سس ماست نوش جان کنید تا دیگر نگران بوی بد دهان خود نباشید.